Bakan Şimşek, reel sektörü desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Özellikle KOBİ’ler ve ihracatçıları desteklemeye odaklandıklarını vurguladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan sıkıntıları gidermek ve diğer işletmelere destek sağlamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde, işletmelere uzun vadeli ve uygun koşullu krediler sağladıklarını belirten Şimşek, bu kredilerin yatırım projelerini desteklediğini ve sürdürülebilirliği önceleyen yeşil dönüşüm projelerine katkı sağladığını dile getirdi.
Bu yıl içinde Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla KOBİ’lere ve ihracatçılara yönlendirilmek üzere yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak sağlandığını ifade eden Bakan Şimşek, ihracatçıların yeşil ihracat projelerine ve yeşil altyapıya destek verildiğini, KOBİ’lerin ise işletme sermayeleri ihtiyaçlarına yönelik kaynak temin edildiğini belirtti.
Bu kaynakların deprem bölgesindeki KOBİ’lerin gıda güvenliği projelerine, ekonomik faaliyetlerin yeniden inşasına, uluslararası ticaret finansmanına, emisyon azaltımı yatırımlarına, elektrik üretimine ve enerji depolama sistemlerine destek olmak amacıyla kullanılacağını dile getiren Şimşek, özel sektörün bu kaynakları kullanmaya başladığını ve kullandırmaların devam edeceğini belirtti.
Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinde KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Ayrıca, dezenflasyon sürecinden etkilenen sektörlerin rekabet gücünü artırmaya yönelik tedbirler üzerinde de çalıştıklarını sözlerine ekledi.