Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma sanayisindeki yerlilik ve millilik oranlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Yılmaz, savunma sanayisinin geleceği için önemli olan insan kaynağı yetkinlik envanterinin belirlenmesi ve gençlere odaklanılacağını ifade etti.
Yılmaz, Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, teknolojik gelişmelerin ülkelerin ekonomik büyüme, güvenlik ve küresel rekabet açısından kritik olduğunu vurguladı. Yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi ve teknolojik üstünlüğün sağlanmasının, nitelikli insan kaynağıyla mümkün olduğunu belirtti.
Savunma sanayisinin yüksek teknolojinin en ileri uygulamalarının gerçekleştiği bir alan olduğunu aktaran Yılmaz, Savunma Sanayi Akademisi’nin önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’nin savunma sanayi kazanımlarını güçlendirmek için faydalı bir platform olacağına inandığını söyledi.
Cevdet Yılmaz, savunma sanayisindeki temel amacın kendi imkanlarıyla üretilebilecek ürünleri dışarıdan temin etmemek ve yerli üretimi artırmak olduğunu açıkladı.
Savunma sanayi ekosisteminde bulunan 3 bin 500’den fazla firmanın ve 90 binden fazla çalışanın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Yılmaz, savunma sanayisinin sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda ekonomik refahı da artırdığını ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün de, Milli Yetkinlik Hamlesi’nin savunma sanayisinin yanı sıra ülkenin genel teknoloji, ekonomi ve inovasyon ekosisteminde büyük bir dönüşüm başlatacağını söyledi. Görgün, yüksek vasıflı iş gücünün inovasyonun vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı.
Milli Yetkinlik Hamlesi’nin Türkiye’nin küresel güç olma vizyonunda stratejik bir dönüm noktası olduğunu belirten Görgün, bu hamlenin ülkenin teknoloji, ekonomi ve inovasyon alanlarında büyük bir değişimi tetikleyeceğine inandığını ifade etti.