Deniz Turizmi ve Yat Limanlarına Yapılan Yatırımlar Türkiye’yi Yat Turizminin Öncü Destinasyonu Haline Getiriyor
Bakan Uraloğlu, deniz turizmindeki artışla birlikte Türkiye’nin yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini belirtti. Yat turizmindeki ilginin artmasıyla birlikte teknelerin barınma ve bağlanma ihtiyacını karşılamak için altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.
Türkiye’nin coğrafi konumu, iklimi ve yatların seyir güzergahlarında bulunmasıyla yüksek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, ülkeye uğrayan teknelere hizmet verecek noktaların artması gerektiğini ifade etti. Kıyı kentlerindeki deniz araçları için bağlama ve barınma yerlerinin çözümü için gerekli projelerin hayata geçirilmesi için bakanlık olarak destek verdiklerini aktardı.
Bakan Uraloğlu, yat limanlarına yapılan yatırımlara da değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın denizcilik sektöründeki vizyonuyla yat limanı sayısını artırdıklarını belirtti. 2002’de 41 olan yat limanı sayısını 63’e çıkardıklarını ve yat limanı kapasitesini yüzde 194 artırarak 25 bin 38’e çıkardıklarını açıkladı.
Muğla’da Dalaman ile Datça, Antalya’da Gazipaşa ile Demre, İstanbul’da Haliç ve Tekirdağ’da Tekirdağ Yat Limanı olmak üzere toplam kapasiteleri 2 bin 291 tekne olan yerlerde çalışmaların devam ettiğini belirten Uraloğlu, İzmir’de Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin’de Aydıncık, Çanakkale’de ise Lapseki yat limanlarında planlamaların devam ettiğini ve toplam yat limanı kapasitesini 1700 daha artıracaklarını dile getirdi.